Yogavakantie Oud & Nieuw Special Portugal 2023

donderdag 28 december t/m woensdag 3 januari 2024

 

strandyoga Portugal yogavakantie
Yogavakantie Villa Eden tuin

Het einde van het jaar is een ideaal moment om je rust te pakken en tijd voor jezelf te nemen. Hoe voel je je nu, wat kun je afsluiten en wat vraagt je aandacht in het nieuwe jaar? Maar het kan ook een periode zijn die druk, vermoeiend en overweldigend is.  Tenminste, als je in Nederland blijft … Daarom direct na de Kerst deze compleet verzorgde Special van donderdag 28 december t/m woensdag 3 januari 2024 in het zuiden van Portugal! Het winterzonnetje laat zich in deze periode graag zien en qua weer kun je rekenen op zachte temperaturen zoals je die in het vroege voorjaar in Nederland kent. Om de week een feestelijk tintje te geven, maken we ook een geweldige dagtrip naar de Spaanse stad Sevilla. Voel je welkom!

Deze yogavakantie is al volgeboekt. Wil je graag een plekje op de wachtlijst? Stuur ons dan een berichtje. Alvast bedankt!
Of misschien wil je met de yogavakantie in maart of april 2024 naar de Algarve komen. 

 

Het programma

Voor deze week hebben we een gevarieerd, ontspannen en compleet verzorgd programma samengesteld. Natuurlijk ben je vrij om een yogales, activiteit of maaltijd over te slaan als je dat wilt. Het belangrijkste is dat jij tot rust komt en een fijne week hebt. Mocht het nodig zijn vanwege het weer of als andere omstandigheden daarom vragen, dan kan het zijn dat we een keer wat moeten aanpassen in het programma. De ontspanningsmassage die iedereen krijgt, plannen we bij aankomst in. Bekijk hier het complete programma per dag.

* Dag 1 Aankomstdag
Op de dag van aankomst is er een transfer vanaf de luchthaven in Faro naar de locatie die wij verzorgen om 12.00 uur Portugese tijd. Vanuit Faro is het ongeveer een uurtje rijden naar de vrijstaande villa in de buurt van het dorpje Vila Nova de Cacela. Als je aankomt staat er een welkomstdrankje klaar en een lunch. Daarna kun je lekker relaxen in de tuin, met een boekje in de hangmat gaan liggen of al een verkennende wandeling door de omgeving maken. Aan het einde van de middag is de eerste yogales en rond 19.30 uur staat het diner klaar. We eten tijdens de week geen vlees, wel een keer vis, je bent immers in een echt visland op vakantie! Onze voormalige Portugese buurvrouw maakt dan haar lokale visschotel voor ons klaar. Eet je geen vis? Geef dit bij je boeking even door, dan staat er iets anders lekkers voor je klaar.

* Dag 2
Rustig wakker worden na de eerste nacht in de villa met een kopje thee of koffie en vers fruit. Daarna rollen we de yogamatten uit. Na de yogales staat er een ontbijt klaar en daarna worden er massages gegeven. Na de lunch vertrekken we naar het strand voor nog een yogales. Afhankelijk van het getij, de temperatuur en de wind, vindt deze les op het strand of in de duinen plaats. Lekker ontspannen met de geluiden uit de natuur om je heen. ’s Avonds sluiten we deze dag af met een diner.

* Dag 3 – Uitstapje Sevilla
Vroeg uit de veren zodat we een lekker lange dag hebben in de schitterende stad Sevilla. Na het ontbijt om 7.30 uur vertrekken we voor een cultureel uitstapje. Als je wil maak je een lunchpakketje tijdens het ontbijt. Rond 11.30 uur Spaanse tijd (het is in Portugal een uur vroeger dan in Spanje en Nederland) wordt je door ons afgezet in het centrum van de stad. Slenter door het historische centrum met de mooie pleinen en de gezellige terrasjes. Bezoek ook het Koninklijke paleis en geniet op het bekendste plein van de stad, de Plaza de España, van de indrukwekkende bouwstijl met de Andalusische tegeltjes. De lunch en het diner zijn in Sevilla op eigen kosten en gelegenheid. Rond de klok van 21.00 (Spaanse tijd) verzamelen we weer in het centrum en vertrekken we terug naar de villa, waar we rond 22.00 uur Portugese tijd weer zullen arriveren.

* Dag 4 – Oudjaarsdag –
Deze bijzondere dag begint met yoga! Om 8.00 uur staat er eerst vers fruit en thee of koffie voor je klaar. Dan volgt de yogales waarin we ons klaarmaken voor een aantal uren in stilte. Zowel tijdens het ontbijt en de wandeling daarna door de natuur zijn we stil. Bij thuiskomst staat er een lekkere lunch op je te wachten en de laatste middag van 2023 wordt afgesloten met een een yogales. ’s Avonds staat er een diner klaar en gaan we rond de klok van 22.00 uur naar de leuke stad Tavira waar met de jaarwisseling een mooie vuurwerkshow wordt gegeven. Na het vuurwerk drinken we met elkaar nog wat en gaan we weer op huis aan.

* Dag 5 – Nieuwjaarsdag –
Even wat langer blijven liggen is tijdens de vakantie ook fijn. Daarom maken we het ontbijt om 9.30 uur en als het eten is gezakt, starten we 2024 met een ontspannen yogales. Na de lunch zijn er massages en heb je de rest van de middag voor jezelf. Na het diner is er nog een Yoga Nidra sessie.

* Dag 6
Vandaag starten we de dag weer rond 8.00 uur met thee of koffie en vers fruit en vervolgens een actievere yogales. ’s Middags serveren we een lekkere lunch en daarna is er voor de liefhebbers een shuttle naar het strand. Blijf je liever bij de villa, dan is dat natuurlijk ook prima. Voor het diner kun je meedoen met de yogales om deze laatste volle dag van de yogavakantie extra ontspannen af te sluiten.

* Dag 7  Vertrekdag
Aan alles komt een eind … Maar voordat we afscheid nemen en de transfer om 12.00 uur naar het vliegveld op Faro vertrekt, is er eerst nog een afsluitende yogales en natuurlijk een lekker ontbijt.

Kleinschalig, huiselijk en persoonlijk

Wij geloven dat ontspannen beter gaat in een kleine groep. Tijdens deze yogavakantie verwelkomen wij daarom maximaal 7 deelnemers.

Ook is ons kleine, lieve hondje Bodhi aanwezig in de villa. Het grootste deel van de tijd zit ‘ie lekker buiten en af en toe is hij binnen, maar hij komt niet in de kamers. Hij is dol op wandelen en spelen, dus wie dat leuk vindt kan lekker met hem op pad. 

De kosten en kamertypes

Het tarief voor deze compleet verzorgde week bedraagt € 1055,- per persoon. Hiervoor overnacht je zes nachten in de ruime villa en zijn de maaltijden & drankjes op locatie, alle yogalessen, de ontspanningsmassage, een stiltewandeling, het uitstapje naar de Spaanse stad Sevilla en het bezoek aan de stad Tavira tijdens de vuurwerkshow met de jaarwisseling allemaal inbegrepen. Ook de luchthaventransfers van en naar het vliegveld van Faro verzorgen wij op aangegeven tijden. De prijs is exclusief het vliegticket naar Faro, een reis-en annuleringsverzekering, het eten en drinken in Sevilla, de drankjes in Tavira, je persoonlijke uitgaven, € 14,50 boekingskosten voor STO Garant en € 8,- toeristenbelasting.

Er zijn meerdere kamertypes in de villa, zowel gedeelde kamers als prive-kamers.
* Een eigen kamer met een gedeelde badkamer op de gang. Daar betaal je een toeslag van € 185,- voor per persoon per week = AL BEZET
* Er is ook een Ensuite kamer beschikbaar met een eigen badkamer op de kamer. De toeslag voor deze kamer is € 250,- per persoon per week = AL BEZET
* Daarnaast is er de Ensuite Deluxe kamer. Boek je deze kamer alleen, dan betaal je daar een totale toeslag voor van € 285,- per week = AL BEZET

Dit zijn onze voorwaarden waarin staat hoe het onder andere werkt bij annuleren

Luchthaventransfers en vliegtickets

De luchthaventransfers zijn onderdeel van het pakket. Zowel op de dag van aankomst als op de dag van vertrek rijden wij voor een transfer naar de luchthaven in Faro. Je kunt eenvoudig zelf je vliegtickets boeken met Transavia (vanaf Eindhoven, Rotterdam of Schiphol) of Ryanair (vanaf Eindhoven of Dusseldorf Weeze). Soms is het handig om heen met Ryanair te vliegen en terug met Transavia. Of andersom, net wat jou goed uitkomt. 

Transfer op donderdag 28 december: 12.00 uur (Portugese tijd) vanaf luchthaven Faro naar de locatie
Transfer op woensdag 3 januari: 12.00 uur vanaf de locatie naar luchthaven Faro

Voor de vlucht naar Faro op 28 december raden wij de volgende vluchten aan:
* Transavia vanaf Rotterdam vlucht HV6093 met vertrek om 7.15 uur en aankomst in Faro om 9.15 uur
* Transavia vanaf Eindhoven vlucht HV6607 met vertrek om 7.10 uur en aankomst in Faro om 9.10 uur

Als je bij aankomst of vertrek langere tijd moet wachten, dan kunnen we je op donderdag ook ophalen op Faro-strand en op woensdag daar ook naartoe brengen. Dat is een leukere locatie om te wachten dan het vliegveld ;-). Dat strand ligt achter het vliegveld en is goed bereikbaar met de bus of met een taxi. Daar zijn verschillende barretjes en strandtenten en je kunt er mooi wandelen. Op de luchthaven zijn eventueel bagage-kluizen die je kunt huren.

Mochten deze tijden niet aansluiten op de vluchten van je voorkeur, dan zijn er meerdere mogelijkheden:

* Je komt een dag eerder aan in Faro en boekt daar een accommodatie. Zowel in de stad als op Faro-strand zijn leuke hotels en b&b’s te vinden, vraag ons gerust om tips. Op donderdag 28 december kom je dan naar het vliegveld om mee te rijden met de transfer die om 12.00 uur Portugese tijd vertrekt.

* Je reist op eigen gelegenheid met het openbaar vervoer van Faro naar Vila Nova de Cacela. Vanaf de luchthaven pak je de bus die je in ongeveeer 20 minuten in het centrum van Faro afzet. Daar gaat de trein die je in een uurtje naar vila Nova de Cacela brengt. We komen je dan ophalen op het treinstation dat op 5 kilometer van de locatie ligt.

* Je kunt zelf een taxi nemen naar de locatie. De kosten daarvoor zijn ongeveer € 80,- per reis via onze vaste taxichauffeur Paulo, die we tzt voor je kunnen contacten.

Je kunt op woensdag 3 januari om 12.00 uur meerijden naar de luchthaven in Faro als je naderhand nog een paar dagen in Portugal wilt blijven of als je kiest voor een terugvlucht op donderdag 4 januari. Een verlenging in Faro of een ander deel van de Algarve, of misschien zelfs in Lissabon is ook leuk als je nog langer vakantie hebt! Als je tips wil, we denken graag met je mee.

 

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Garantiestelling yogavakanties

 

Vragen, twijfels of wil je iets overleggen?
Neem gerust contact met ons op. Stuur een mailtje, bel of app even, dan hoor je snel van ons! Ook kun je de beoordelingen van onze gasten bekijken. 
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial