Yogavakantie Oud & Nieuw Special Portugal 2020 / 2021

27 december t/m zaterdag 2 januari

 

Het einde van het jaar is een ideaal moment om je rust te pakken. Zeker na zo’n intens jaar als 2020 waarin iedereen werd geconfronteerd met onzekerheid en angst. Hoe voel je je nu, wat kun je afsluiten en wat vraagt je aandacht in het nieuwe jaar? Maar het kan ook een periode zijn die extreem druk en overweldigend is.  Tenminste, als je in Nederland blijft … Daarom deze heerlijke Oud & Nieuw Special van zondag 27 december tot en met zaterdag 2 januari in het zuiden van Portugal! 

Er zijn op dit moment nog 3 plaatsen vrij, ook eenpersoonskamers voor extra privacy

Extra zekerheid: je boekt nu met flexibele omboek- of annuleringsvoorwaarden ivm de Covid-19 situatie. Als de maatregelen die Portugal neemt ervoor zorgen dat de yogavakantie niet door kan gaan, mag je gratis omboeken naar 2021 (mits plek vrij) of kosteloos annuleren. Als het reisadvies voor de Algarve, dat de Nederlandse overheid uitgeeft, vlak voor vertrek op oranje staat dan zal de yogavakantie ook niet doorgaan. Ook dan kun je gratis omboeken of annuleren. En misschien vind je het een geruststellend idee om te weten dat er in het dorp een Nederlandse huisarts gevestigd is. 

Het programma

Voor deze week hebben we een gevarieerd en ontspannen programma samengesteld. De ontspanningsmassage die iedereen krijgt, plannen we bij aankomst in. Natuurlijk ben je vrij om een yogales, activiteit of maaltijd over te slaan als je dat wilt. Het belangrijkste is dat jij tot rust komt en een fijne week hebt. Mocht het nodig zijn vanwege het weer of als andere omstandigheden daarom vragen, dan kan het zijn dat we een keer wat moeten aanpassen in het programma.

* Dag 1 Aankomstdag
We komen je ophalen op het vliegveld van Faro, daarvoor zijn er twee momenten op zondag gepland. Vanuit Faro is het ongeveer een uurtje rijden naar de villa. Als je aankomt staat er een welkomstdrankje met wat lekkers klaar. Na een korte rondleiding hangt het van de aankomsttijd af wat je kunt gaan doen nadat je op je gemak je spullen hebt uitgepakt. Lekker relaxen in de tuin, met een boekje in de hangmat liggen of al een kijkje nemen op het strand van Manta Rota. Als je er al op tijd bent, kun je om 14.00 uur lunchen en om 16.30 uur de eerste yogales bijwonen. Rond 19.30 uur staat het diner klaar.

* Dag 2
Rustig wakker worden met een ontbijtje om 9.00 uur. Bij mooi weer rijden we tegen het middaguur naar het strand om daar de yogamatten uit te rollen in het zand. Bij thuiskomst staat er een lekkere lunch klaar en daarna heb je alle tijd voor jezelf. Aan het einde van de middag is er nog een yogales, rond 19.30 uur gaan we eten en daarna sluiten we de dag af met een ontspannen Yoga Nidra sessie.

* Dag 3 
Vandaag starten we de dag rond 8.15 uur met thee en vers fruit. Daarna stappen we de yogamat op. Als de zon schijnt, ontbijten we vervolgens op het terras. Rond 11.00 uur gaan we een stiltewandeling maken door de heuvelachtige achterlanden. Bij thuiskomst staat de lunch op ons te wachten. De rest van de middag heb je vrije tijd totdat de yogales weer begint, dat zal rond 17.00 uur zijn. En ook deze avond bereidt het keukenteam weer een heerlijk diner!

* Dag 4 
Na een kopje thee en vers fruit begint de yogales om 9.00 uur. Dan volgt een laat ontbijt en vervolgens rijden we naar Vila Real de Santo Antonio. In het prachtige grensstadje heb je alle tijd om te winkelen en door de gezellige straatjes te slenteren. Je kunt hier lekker eten bij een van de vele restaurantjes. Deze lunch is op eigen gelegenheid en voor eigen rekening. Aan het einde van de middag zijn we weer terug bij de villa. Na het avondeten mag je weer lekker op je matje komen liggen voor een Yoga Nidra sessie.

* Dag 5   Oudjaarsdag
Rond 8.30 uur kun je de laatste dag van het jaar beginnen met vers fruit, een kopje thee en een lange yoga- en meditatieles. Na afloop maken we een ontbijt klaar. De rest van de dag heb je tijd voor jezelf, geniet je van een lekkere lunch in de villa, kun je nog even naar het strand of een boek lezen in de hangmat. We eten op tijd om later op de avond met elkaar naar Tavira te rijden. Daar kun je eerst het stadje bekijken en je daarna richting de brug begeven voor het jaarlijkse muziekspektakel (mits deze georganiseerd wordt ivm Covid-maatregelen). Om middernacht luiden we 2021 goed in, uiteraard met de Portugese tradities die daarbij horen. We trakteren je op het eerste rondje in de stad, de rest van de consumpties zijn voor jezelf.

* Dag 6   Nieuwjaarsdag
Een ontspannen start van het nieuwe jaar! Eerst slapen we uit en pas om 10.00 uur staat er een lekker ontbijt klaar. Rond het middaguur vertrekken we naar het nabijgelegen strand waar we 1 – 1.5 uur in stilte door een deel van het bekende Ria Formosa natuurpark wandelen. We lunchen thuis en aan het einde van de middag stappen we de yogamat op. Als nieuwjaarsdiner komt onze Portugese vriendin Adilia haar heerlijke visschotel bereiden.

* Dag 7  Vertrekdag
Aan alles komt een eind … Op de laatste dag van deze yogavakantie, hangt het van de vertrektijd af wat je nog kunt doen. In ieder geval is er voor iedereen een ontbijt, ongeacht de tijd dat je afscheid neemt. Vlieg je ‘s middags of ‘s avonds terug vanaf Faro, dan kun je totdat de luchthaventransfer vertrekt naar het vliegveld bij de villa blijven en een fiets gebruiken. Rond 10.00 uur ‘s morgens is er nog een laatste yogales.

 

Kleinschalig en persoonlijk

Wij geloven dat ontspannen beter gaat in een kleine groep. Tijdens deze yogavakantie verwelkomen wij daarom maximaal 6 deelnemers. Deze yogavakantie gaat door bij minimaal drie deelnemers.

De kosten

Het tarief voor deze compleet verzorgde special bedraagt € 850,- per persoon. Hiervoor overnacht je zes nachten in de villa en zijn de maaltijden & drankjes, alle yogalessen, twee stiltewandelingen en het uitstapje naar Vila Real de Santo Antonio en Tavira inbegrepen. Ook de luchthaventransfers van en naar Faro verzorgen wij, net als de ontspanningsmassage en een fiets die je de hele week kunt gebruiken.

De prijs is exclusief het vliegticket naar Faro, een reis-en annuleringsverzekering, de lunch in Vila Real de Santo Antonio en je persoonlijke uitgaven. Wil je een kamer voor jezelf? Dat kan. Daar betaal je € 125,- extra voor per persoon per week. Er is ook een ensuite kamer beschikbaar met dubbelbed en een eigen badkamer met toilet en douche. De toeslag voor deze kamer is € 75,- per persoon per week. Boek je deze kamer alleen, dan betaal je daar een totale toeslag voor van € 200,- per week.

Luchthaventransfers

De luchthaventransfers zijn onderdeel van het pakket. Zowel op de dag van aankomst als de dag van vertrek rijden wij twee keer voor een transfer naar de luchthaven in Faro. We baseren de tijden op het vluchtschema van de eerste 2 gasten. Mochten deze tijden niet aansluiten op de vluchten van je voorkeur, dan kun je altijd wachten op Faro-strand, dat ligt dichtbij de luchthaven en is goed bereikbaar met de bus. Ook bestaat de mogelijkheid om op eigen gelegenheid met de trein van Faro naar Vila Nova de Cacela te reizen of viceversa. We komen je dan ophalen op het treinstation of brengen je daar naartoe. Tenslotte kun je nog een extra transfer aanvragen. We vragen hiervoor een vergoeding van € 35,- per reis.

De tijden van de transfers zijn:

Zondag 27 december:
* 10.15 uur vanaf luchthaven Faro. De vlucht van Transavia uit Rotterdam komt om 9.00 uur aan in Faro.
* 19.15 uur vanaf luchthaven Faro. De vlucht van Transavia uit Amsterdam komt om 19.00 uur aan in Faro en de vlucht uit Eindhoven om 17.35 uur.

Een andere mogelijkheid is om op 26 december met Ryanair vanuit Eindhoven naar Faro te vliegen. Je komt dan aan om 20.20 uur in Faro en overnacht dan van 26 op 27 december in Faro (stuur ons een mailtje voor leuke adresjes) en dan rijd je met de transfer mee van 10.15 uur vanaf de luchthaven naar de locatie.

Zaterdag 2 januari:
* 8.30 uur vanaf de locatie naar de luchthaven in Faro. De vlucht van Transavia naar Rotterdam vertrekt om 11.15 uur in Faro en de vlucht met Ryanair naar Eindhoven om 13.45 uur in Faro.
* 16.00 uur vanaf de locatie naar de luchthaven in Faro. De vlucht van Transavia naar Amsterdam vertrekt om 18.55 uur in Faro en de avondvlucht van Transavia naar Rotterdam vertrekt om 18.30 uur in Faro.

Je kunt meerijden naar de luchthaven in Faro als je naderhand nog een paar dagen in Portugal wilt blijven.
Omdat je zelf je vliegtickets regelt, kun je in het meest gunstigste geval 7 volle dagen blijven, omdat je op de dag van aankomst vanaf de ochtend welkom bent en op de dag van vertrek voor een avondvlucht kunt kiezen.

Dit zijn de algemene voorwaarden waarin je leest hoe het onder andere werkt met annuleren. 

Garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Garantiestelling yogavakanties

 

Vragen, twijfels of wil je iets overleggen?
Neem gerust contact met ons op. Stuur een mailtje, bel of app even, dan hoor je snel van ons! Ook kun je de beoordelingen van onze gasten bekijken. 

Oud & Nieuw Special boeken

Om deze yogavakantie te boeken vragen we om onderstaand formulier in te vullen. Heb je een ernstige voedselallergie, neem dan eerst even contact met ons op voor overleg. Na je boeking ontvang je binnen 24 uur een mailtje van ons met daarin de bevestiging en aanvullende informatie, onder andere over de luchthaventransfers. Check voor de zekerheid even of onze mail niet in je map met ongewenste mail is terechtgekomen.

Boekingsformulier yogavakantie 27 december 2020 t/m 2 januari 2021

Welke soort kamer wil je boeken?

Algemene voorwaarden

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial