Yogavakantie Oud & Nieuw Special Portugal 2020 / 2021

27 december t/m zaterdag 2 januari

 

Het einde van het jaar is een ideaal moment om je rust te pakken. Hoe voel je je, wat kun je afsluiten en wat vraagt je aandacht in het nieuwe jaar? Maar ook een periode die extreem druk en overweldigend kan zijn.  Tenminste, als je in Nederland blijft. Daarom deze Oud & Nieuw Special in het zuiden van Portugal! 

Kom van zondag 27 december tot en met zaterdag 2 januari genieten van rust, een fijn winterzonnetje, ontspannen yogalessen, stiltewandelingen door het binnenland en langs het strand, gezond eten, massage en een gezellige oudejaarsavond in de leuke stad Tavira …

Het programma

Voor deze week hebben we een gevarieerd en ontspannen programma samengesteld. De ontspanningsmassage die iedereen krijgt, plannen we bij aankomst in. Natuurlijk ben je vrij om een yogales, activiteit of maaltijd over te slaan als je dat wilt. Het belangrijkste is dat jij tot rust komt en een fijne week hebt. Mocht het nodig zijn vanwege het weer of als andere omstandigheden daarom vragen, dan kan het zijn dat we een keer wat moeten aanpassen in het programma.

* Dag 1 Aankomstdag
We komen je ophalen op het vliegveld van Faro, daarvoor zijn er twee momenten op zondag gepland. Vanuit Faro is het ongeveer een uurtje rijden naar de villa. Als je aankomt staat er een welkomstdrankje met wat lekkers klaar. Na een korte rondleiding hangt het van de aankomsttijd af wat je kunt gaan doen nadat je op je gemak je spullen hebt uitgepakt. Lekker relaxen in de tuin, met een boekje in de hangmat of een kijkje nemen op het strand van Manta Rota. Als je er al op tijd bent, kun je om 14.00 uur lunchen en om 16.30 uur de eerste yogales bijwonen. Rond 19.30 uur staat het diner klaar.

* Dag 2
Rustig wakker worden met een ontbijtje om 9.00 uur. Bij mooi weer rijden we tegen het middaguur naar het strand om daar de yogamatten uit te rollen in het zand. Bij thuiskomst staat er een lekkere lunch klaar en daarna heb je alle tijd voor jezelf. Aan het einde van de middag is er nog een yogales, rond 19.30 uur gaan we eten en daarna sluiten we de dag af met een ontspannen Yoga Nidra sessie.

* Dag 3 
Vandaag starten we de dag rond 8.15 uur met thee en vers fruit. Daarna stappen we de yogamat op. Als de zon schijnt, ontbijten we vervolgens op het terras. Rond 11.00 uur gaan we een stiltewandeling maken door de heuvelachtige achterlanden. Bij thuiskomst staat de lunch op ons te wachten. De rest van de middag heb je vrije tijd totdat de yogales weer begint, dat zal rond 17.00 uur zijn. En ook deze avond bereidt het keukenteam weer een heerlijk diner!

* Dag 4 
Na een kopje thee en vers fruit begint de yogales om 9.00 uur. Na het ontbijt rijden we naar de kade in Vila Real de Santo Antonio waar we op de ferry stappen naar Spanje. In het prachtige grensstadje Ayamonte heb je alle tijd om te winkelen en door de gezellige straatjes te slenteren. Je kunt hier lekker lunchen bij een van de vele restaurantjes. Deze lunch is op eigen gelegenheid en voor eigen rekening. Aan het einde van de middag zijn we weer terug bij de villa. Na het avondeten mag je lekker op je matje komen liggen voor een Yoga Nidra sessie.

* Dag 5   Oudjaarsdag
Rond 8.30 uur kun je de laatste dag van het jaar beginnen met vers fruit, een kopje thee en een lange yoga- en meditatieles. Na afloop maken we een ontbijtje klaar. De rest van de dag heb je tijd voor jezelf, geniet je van een lekkere lunch, kun je nog even naar het strand of lekker lezen in de hangmat. We eten op tijd om later op de avond met elkaar naar Tavira te rijden. Daar kun je eerst het stadje bekijken en je daarna richting de brug begeven voor het jaarlijkse muziekspektakel. Om middernacht luiden we 2021 goed in, uiteraard met de Portugese tradities die daarbij horen. We trakteren je op het eerste rondje in de stad, de rest van de consumpties zijn voor jezelf.

* Dag 6   Nieuwjaarsdag
Een ontspannen start van het nieuwe jaar! Eerst slapen we uit en pas om 10.00 uur staat er een lekker ontbijt klaar. Rond het middaguur vertrekken we naar het nabijgelegen strand waar we 1 – 1.5 uur in stilte door een deel van het bekende Ria Formosa natuurpark wandelen. We lunchen thuis en aan het einde van de middag stappen we de yogamat op. Als nieuwjaarsdiner komt onze Portugese vriendin Adilia haar heerlijke visschotel bereiden.

* Dag 7  Vertrekdag
Aan alles komt een eind … Op de laatste dag van deze yogavakantie, hangt het van de vertrektijd af wat je nog kunt doen. In ieder geval is er voor iedereen een ontbijt, ongeacht de tijd dat je afscheid neemt. Vlieg je ‘s middags of ‘s avonds terug vanaf Faro, dan kun je totdat de luchthaventransfer vertrekt naar het vliegveld bij de villa blijven en een fiets gebruiken. Rond 10.00 uur ‘s morgens is er nog een laatste yogales.

Kleinschalig en persoonlijk

Wij geloven dat ontspannen beter gaat in een kleine groep. Tijdens deze yogavakantie verwelkomen wij daarom maximaal 6 deelnemers.

De kosten

Het tarief voor deze compleet verzorgde special bedraagt € 850,- per persoon. Hiervoor overnacht je zes nachten in de villa en zijn de maaltijden, drankjes, alle yogalessen, twee stiltewandelingen en het uitstapje naar Tavira inbegrepen. Ook de luchthaventransfers van en naar Faro verzorgen wij, net als de ontspanningsmassage en een fiets die je de hele week kunt gebruiken.

De prijs is exclusief het vliegticket naar Faro, een reis-en annuleringsverzekering en je persoonlijke uitgaven. Wil je een kamer voor jezelf? Dat kan. Daar betaal je € 125,- extra voor per persoon per week. Er is ook een ensuite kamer beschikbaar met dubbelbed en een eigen badkamer met toilet en douche. De toeslag voor deze kamer is € 75,- per persoon per week. Boek je deze kamer alleen, dan betaal je daar een totale toeslag voor van € 200,- per week.

Luchthaventransfers

De luchthaventransfers zijn onderdeel van het pakket. Zowel op de dag van aankomst als de dag van vertrek rijden wij twee keer voor een transfer naar de luchthaven in Faro. We baseren de tijden op het vluchtschema van de eerste 2 gasten. Mochten deze tijden niet aansluiten, dan kun je altijd wachten op Faro-strand, dat ligt dichtbij de luchthaven en is goed bereikbaar met de bus. Ook bestaat de mogelijkheid om op eigen gelegenheid met de trein van Faro naar Vila Nova de Cacela te reizen of viceversa. We komen je dan ophalen op het treinstation of brengen je daar naartoe. Tenslotte kun je nog een extra transfer aanvragen. We vragen hiervoor een vergoeding van € 35,- per reis.

Dit zijn de algemene voorwaarden waarin je leest hoe het onder andere werkt met annuleren. 

Vragen, twijfels of wil je iets overleggen?
Neem gerust contact met ons op. Stuur een mailtje, bel of app even, dan hoor je snel van ons! Ook kun je de beoordelingen van onze gasten bekijken. 

Oud & Nieuw Special boeken

Om deze yogavakantie te boeken vragen we om onderstaand formulier in te vullen. Heb je een ernstige voedselallergie, neem dan eerst even contact met ons op voor overleg. Na je boeking ontvang je binnen 24 uur een mailtje van ons met daarin de bevestiging en aanvullende informatie, onder andere over de luchthaventransfers. Check voor de zekerheid even of onze mail niet in je map met ongewenste mail is terechtgekomen.

Yogavakantie 27 december 2020 t/m 2 januari 2021

Welke soort kamer wil je boeken?

Algemene voorwaarden

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial